Kino Rab

Kino u Rabu djeluje od 1913. godine, prvo pod imenom Kino “Edison”, a kasnije kao Kino “Tesla”, te svojim djelovanjem pruža posjetiteljima kontinuirani uvid u filmsku kulturu. U Rabu djeluju dva kina: zimsko i ljetno. Ulaganjem Ministarstva kulture, Grada Raba i Pučkog otvorenog učilišta Rab kina su opremljena digitalnom kinoopremom.

 

PREPORUKE ZA SPRIJEČAVANJE ZARAZE COVID-19

Poštovani posjetitelji kina,

Projekcijama je moguće prisustvovati uz pridržavanje mjera propisanih posebnim Preporukama HZJZ-a (medicinske maske za lice, obveza fizičke udaljenosti, dezinfekcija i sl.) do popunjenja dozvoljenog kapaciteta prostora.

Rezervacije ulaznica nisu moguće, već samo kupnja na blagajni kina sat vremena prije projekcije.

Molimo drage posjetitelje da se zajedno pridržavamo propisanih epidemioloških mjera i unaprijed zahvaljujemo na razumijevanju!

 

 

ZIMSKO KINO RAB________ ISTJERIVAČI DUHOVA - NASLIJEĐE

Subota, 04.12. 2021. u 20.00 sati

Izvorno ime: Ghostbusters - Afterlife

Redatelj: Jason Reitman

Žanr: akcija, avantura, komedija

Glumci: Carrie Coon, Mckenna Grace, Finn Wolfhard, Paul Rudd

Godina: 2021.

Država: SAD

Trajanje: 124 min

 

Od redatelja Jasona Reitmana i producenta Ivana Reitmana, dolazi sljedeće poglavlje u izvornom Ghostbusters svijetu. U filmu Istjerivači duhova: Naslijeđe, kad samohrana majka i njezino dvoje djece stignu u mali grad, počinju otkrivati svoju vezu s izvornim Istjerivačima duhova i tajnom ostavštinom koju je njihov djed ostavio iza sebe. Scenarij su napisali Jason Reitman & Gil Kenan.

ZIMSKO KINO RAB________ DINASTIJA GUCCI

Nedjelja, 05.12. 2021. u 20.00 sati

Izvorno ime: House of Gucci

Redatelj: Ridley Scott

Žanr: kriminalistički, triler

Glumci: Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek, Al Pacino

Godina: 2021.

Država: SAD

Trajanje: 158 min

 

Dinastija Gucci inspirirana je šokantnom istinitom pričom o obiteljskom carstvu talijanske modne kuće Gucci. Obuhvaća tri desetljeća ljubavi, izdaje, dekadencije, osvete i u konačnici ubojstva.

Kontroverzna priča talijanske obitelji snimljena je pod redateljskom palicom Ridleyja Scotta i radnjom je smještena u 1995. godinu kada je Maurizio Gucci, unuk osnivača luksuzne kuće, na putu prema svom uredu ubijen, a njegova supruga Patrizia Reggiani bila je optužena za naručivanje atentata. Tako je i stekla nadimak "Crna udovica". Poznata po svom over-the-top stilu i britkom jeziku na pitanje zašto ga sama nije ubila, odgovorila je, "Moj vid nije toliko dobar, a nisam htjela promašiti".

KATEGORIZACIJA AUDIOVIZUALNIH DJELA