Kino Rab

Kino u Rabu djeluje od 1913. godine pod imenom ''Kino Edison'' a kasnije kao ''Kino Tesla'', te svojim djelovanjem pruža posjetiteljima permanentnu filmsku kulturu. U Rabu djeluju dva kino – zimsko kino i ljetno kino. Ulaganjem Ministarstva kulture,  Grada Raba i Pučkog otvorenog učilišta Rab kina su opremljena digitalnom kino opremom.

ZIMSKO KINO RAB________ ZLOČESTI DEČKI ZAUVIJEK

KINO RAB

Subota, 25.01. 2020. u 20.00 sati

Izvorno ime: Bad Boys for Life

Redatelj: Adil El Arbi & Bilall Fallah  

Žanr: Akcija

Glumci: Will Smith, Martin Lawrence, Alexander Ludwig, Vanessa Hudgens

Godina: 2020.

Država: SAD

Trajanje: 124 min

 

Zločesti dečki Mike Lowrey (Will Smith) i Marcus Burnett (Martin Lawrence) ponovno su zajedno u još jednoj ludoj vožnji u dugo očekivanom nastavku „Zločesti dečki zauvijek”. Ovaj put naši zločesti dečki jesu nešto stariji ali su jednako ludi i opaki. Iako Marcus svom dugogodišnjem partneru Mikeu najavljuje skorašnji odlazak u mirovinu, jer vrijeme mu je, Mike ga nagovora na još jednu ludu misiju.

ZIMSKO KINO RAB________ GOSPODA

KINO RAB

Nedjelja, 26.01. 2020. u 20.00 sati

Izvorno ime: The Gentlemen

Redatelj: Guy Ritchie

Žanr: Kriminalistički

Glumci: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery

Godina: 2020.

Država: SAD

Trajanje: 113 min

 

Američki iseljenik Mickey Pearson (Matthew McConaughey) je u Londonu izgradio visoko profitabilno carstvo marihuane. Kad se pročuje vijest da se zauvijek želi maknuti iz tog posla, pokreće se niz zavjera, urota , podmićivanja i ucjenjivanja u pokušaju da se zauzme njegova pozicija.
Ostatak zvjezdane glumačke ekipe čine Charlie Hunnam, Henry Golding, Michelle Dockery, Jeremy Strong, Eddie Marsan, Colin Farrell i Hugh Grant.

ZIMSKO KINO RAB________ DOLITTLE SINKRONIZIRANO

KINO RAB

Četvrtak, 30.01. 2020. u 19.00 sati

Izvorno ime: Dolittle

Redatelj: Stephen Gaghan 

Žanr: Epska avantura

Glumci: Krešimir Mikić, Marko Ožbolt, Jelena Miholjević, Ognjen Milovanović, Bojan Navojec, Luka Petrušić

Godina: 2020.

Država: SAD

Trajanje: 101 min

 

Robert Downey Jr. elektrificira jednog od najpostojanijih likova u književnosti na vrlo životopisan prikaz klasične priče o čovjeku koji može razgovarati sa životinjama: Dolittle.

Nakon što je sedam godina ranije izgubio suprugu, ekscentrični doktor John Dolittle (Downey), poznati liječnik i veterinar Engleske kraljice Viktorije, otuđio se daleko iza visokih zidova dvorca Dolittle, u društvu egzotičnih životinja.

Ali kada se mlada kraljica (Jessie Buckley) teško razboli, nevoljko Dolittle je prisiljena uploviti u epsku avanturu do mitskog otoka u potrazi za lijekom, povratiti svoju duhovitost i hrabrost dok se suočava sa starim protivnicima i otkriva čudesna stvorenja.

Doktoru se u njegovom naumu pridružuju mladi, samozvani pripravnik i raskalašena družina životinja, uključujući tjeskobnu gorilu, entuzijastičnu, ali ne baš pamentu patku, dvolični dvojac ciničnog noja i nadmoćnog polarnog medvjeda te snažnu papigu, koja je i najvjerniji savjetnik Dolittlea.

U sinkronizranoj verziji glumačku postavu čine Krešimir Mikić kao Dolittle, Marko Ožbolt, Jelena Miholjević, Ognjen Milovanović, Bojan Navojec, Luka Petrušić, Robert Ugrina i drugi.

ZIMSKO KINO RAB________ POLARNA AVANTURA SINKRONIZIRANO

KINO RAB

Subota, 01.02. 2020. u 18.00 sati

Izvorno ime: Arctic Justice

Redatelj: Aaron Woodley

Žanr: Animirani

Glumci: Rakan Rushaidat, Aleksandar Cvjetković, Bojan Navojec, Nina Kraljić, Jasna Bilušić

Godina: 2020.

Država: SAD

Trajanje: 92 min

 

Arktička lisica Swifty radi u poštanskoj službi, ali sanja o tome da jednog dana postane Top Dog - arktički haski kurir. Da bi dokazao da je vrijedan uloge, tajno zapovijeda isporuku paketa na tajanstvenu lokaciju. Na putu prema tamo naleti na nepoznatu tvrđavu u kojoj se suočava sa zlobnim genijem Ottom Von Walrus, koji ima mehaničke noge i zapovijeda lojalnoj vojsci neobično uljudnih sljedbenika. Swifty uskoro otkriva da Von Walrusov planira otopiti polarne ledene kape i poplaviti svijet kako bi njime zavladao. Swifty se pretvara u pravoj junaka te će uz pomoć svojih prijatelja spasiti svijet od Walrusa.

ZIMSKO KINO RAB________ SLUČAJ RICHARDA JEWELLA

KINO RAB

Subota, 01.02. 2020. u 20.00 sati

Izvorno ime: Richard Jewell

Redatelj: Clint Eastwood  

Žanr: Drama

Glumci: Olivia Wilde, Sam Rockwell, Nina Arianda

Godina: 2020.

Država: SAD

Trajanje: 131 min

 

Richard Jewell, herojski je spasio tisuće života od bombaškog napada na Olimpijskim igrama 1996. godine. Nekoliko dana kasnije lokalni je dnevni list objavio tekst pod naslovom: FBI sumnja da je bombu postavio zaštitar heroj. Stvari su se tada počele odvijati nevjerojatnom brzinom tako da je CNN pročitao cijeli članak na televiziji, a stručnjaci su navalili proučavati Jewella sa zaključkom da on zaista odgovara psihološkom profilu terorista koji se traži. Jewell se za to vrijeme povukao u kuću svoje majke koju su mediji opsjedali poput lešinara.
Richard Jewell je u konačnici oslobođen svih sumnji, ali tek nakon što su mu mediji i FBI-a doslovce uništili život.

KATEGORIZACIJA AUDIOVIZUALNIH DJELA

Kalendar događanja

Siječanj 2020.

PoUtSrČePeSuNe
303112345
6789101112
13141516171819
202122232425 26
272829303112
3456789